Reuniunea de la Berlin intre ministrii de Externe ai Ucrainei, Rusiei, Frantei si Germaniei, care au discutat pe tema crizei din Ucraina, s-a incheiat fata o solutie concreta, cu toate ca ministrul german Frank-Walter-Steinmeier a anuntat unele "progrese", relateaza AFP.

"O discutie dificila dar eu cred si sper ca am facut progrese in privinta unor puncte", a declarat Steinmeier la incheierea celor cinci ore de discutii cu omologii sai ucrainean Pavlo Klimkin, rus Serghei Lavrov si francez Laurent Fabius. El nu a precizat asupra caror puncte s-au inregistrat respectivele progrese, informeaza Mediafax.

Obiectivul ramane sa facem tot posibilul pentru a contribui la reducerea la tacere a armelor in Ucraina.

O sursa diplomatica franceza a declarat, de asemenea, fara alte precizari, ca "in pofida climatului dificil, au fost inregistrate progrese". Participantii vor raporta rezultatele intalnirii sefilor guvernelor lor, a precizat Steinmeier si s-ar putea decide luni sau marti "sub ce forma vor continua discutiile de astazi".

"Obiectivul ramane sa facem tot posibilul pentru a contribui la reducerea la tacere a armelor in Ucraina si evitarea altor victime", a adaugat el. Inaintea reuniunii, diplomatul german, foarte implicat alaturi de cancelarul Angela Merkel pentru a incerca gasirea unei iesiri din conflict, si-a exprimat speranta definirii unei schite a unei foi de parcurs catre o incetare a focului, recunoscand ca partile sunt insa "departe de o solutie politica".

Citeste si:
Rusia anunta un nou pas catre "suprematia mondiala"
Rusia anunta un nou pas catre...

Sursa foto: Steagul Ucrainei/ Shutterstock.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ingrasamintele chimice romanesti ajung pe doua piete vecine