„Financial Times” prezinta intr-un articol de miercuri un reportaj despre modul ales de unele state europene, mai ales cele din Peninsula Iberica, incerca sa atraga fonduri prin acordarea „vizelor de aur” celor care pot achizitiona cel putin o proprietate in tara lor.

Statele Unite, Canada si Australia au fost mult timp prima alegere in ceea ce priveste destinatiile de emigrare pentru chinezi, insa mai multe guverne din UE, cum ar fi Portugalia, Cipru, Grecia, Ungaria, Letonia si Spania au oferte din ce in ce mai atractive pentru cei care isi doresc sa cumpere proprietati in tarile europene. In plus, odata cu aceste proprietati, cetatenilor care investesc le sunt oferite permise de sedere chiar daca sunt cetateni non-europeni.

Astfel, prin punerea de o parte a cateva sute de mii de euro pentru o casa sau un apartament, investitorii pot primi dreptul de a trai intr-o tara UE si sa circule liber. Portugalia este statul european care are in derulare programul de vize cel mai succes de pana acum, dupa cum sustine si „Financial Times” care a analizat aceasta politica promovata de unele state europene si banii pe care acestea ii cer.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Cum vor evolua principalele...
Citeste si: Cum vor evolua principalele industrii in 2019 la nivel mondial?


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
SUA extind finantarea destinata marinei ucrainene dupa atacul Rusiei