Al-Qaida in Peninsula Arabia (AQPA) a difuzat o inregistrare video in care apare un ostatic american amenintat cu moartea, a anuntat joi Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

Barbatul care apare in aceasta inregistrare video, datata in decembrie 2014, este un fotoreporter rapit in capitala yemenita in septembrie 2013, potrivit SITE. El isi da numele si varsta si spune ca a fost rapit in urma cu peste un an la Sanaa. Barbatul cere ajutor si afirma ca viata ii este in pericol.

In inregistrarea video, Naser ben Ali al-Ansi din cadrul AQPA ameninta ca va executa ostaticul dupa trei zile de la postare, daca Statele Unite nu dau curs cerintelor gruparii, noteaza Mediafax El nu precizeaza care sunt aceste revendicari, dar afirma ca Washingtonul le "cunoaste".

"Altfel ostaticul american pe care-l detinem va avea o soarta inevitabila", adauga el. Yemenul este un aliat al Statelor Unite in lupta impotriva Al-Qaida. Sanaa autorizeaza Washingtnul sa efectueze atacuri cu avioane fara pilot pe teritoriul yemenit impotriva gruparii teroriste. Statele Unite considera AQPA cea mai periculoasa aripa a retelei Al-Qaida.

Citeste si:
O inventie americana va incarca masinile electrice in 10 minute
Masinile electrice ar putea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Hagel confirma asasinarea a doi ostatici in Yemen de catre Al-Qaida