China Construction Bank (CCB), a treia banca din China ca marime, este interesata de achizitia filialei Honk Kong a Bank of America, dupa ce a esuat sa cumpere o alta banca locala in luna februarie.

O sursa din domeniul bancar din China a negat infoematia, precizand ca exista deja un acord de cooperare intre cele doua banci. "Aceasta nu ar trebui sa fie o mare afacere si, chiar nu este o afacere, din moment ce Bank of America si China Construction Bank au avut aceeasi intelegere, dupa ce Bank of America a cumparat, anul trecut, un pachet de actiuni la China Construction Bank", a declarat sursa.

Bank of America (Asia), afiliata Bank of America, are 17 filiale la Hong Kong si la Macao. "China Construction Bank reanalizeaza rezultatele financiare, iar o oferta s-ar mai putea face", a afirmat ziarul Hong Kong Standard, citand surse ale pietii. Purtatoarea de cuvant a Construction Bank a refuzat sa comenteze zvonurile de pe piata, informeaza NewsIn.

Bank of America a platit, anul trecut, aproximativ trei miliarde de dolari pentru un pachet de actiuni de 9% la China Construction Bank, a treia mare banca din China. Ca parte a acordului de investitii, Bank of America nu va dezvolta o afacere proprie in zona si si-a inchis filiala din Shanghai, singura sa reprezentanta din China.

China Construction Bank are filiale la Hong Kong, Singapore, Seul, Frankfurt si Johannesburg si reprezentante la New York si la Londra. Bancherii au declarat ca bancile chineze studiaza oportunitatile de investitii internationale. Banca Chinei si Banca Industriala si Comerciala a Chinei, principalii rivali ai Construction Bank, au amandoua filiale la Hong Kong.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si