Angela Merkel l-a felicitat marti pe noul premier grec Alexis Tsipras, liderul partidului radical de stanga Syriza. Cancelarul german i-a urat "multa putere si succes", intr-un mesaj scris difuzat de Cancelaria de la Berlin, relateaza AFP.

"Va felicit pentru investirea in postul de premier al Republicii elene. Va preluati functia intr-o perioada dificila, in care va veti confrunta cu o mare responsabilitate", a scris cancelarul german. Un purtator de cuvant al Guvernului german a declarat luni ca Angela Merkel se asteapta ca noul Guvern grec sa respecte angajamentele pe care si le-a asumat tara in domeniul reformelor economice si austeritatii bugetare, conform Mediafax.

Alexis Tsipras, in varsta de 40 de ani, liderul formatiunii Syriza (stanga radicala), care s-a clasat pe primul loc in urma alegerilor legislative anticipate de duminica, a fost desemnat luni premier al Greciei si a depus juramantul in fata presedintelui Carolos Papoulias. Syriza, care a obtinut 149 din cele 300 de mandate in Parlament, cu 36,34% din sufragii, este primul partid din Europa care ajunge la putere contestand in mod deschis politicile de austeritate promovate de Germania. Syriza sustine, de asemenea, o reducere a datoriei grecesti, intampinand rezistenta creditorilor tarii - UE si FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Grecia a CAPITULAT! Primeste inca un ajutor de 80 MLD. euro
Setari Cookie-uri