"Persanii au incercat sa distruga poporul israelian acum 2.500 de ani. In prezent, Iranul incearca sa distruga Israelul. Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, raspandeste ura folosindu-se de cea mai noua tehnologie, cea nucleara, in scopul distrugerii Israelului", a spus Benjamin Netanyahu.

"Reprezentantul terorist din Iran, Hassan Nasrallah - liderul miscarii Hezbollah, ameninta Israelul cu distrugerea", a adaugat Benjamin Netanyahu. "Regimul iranian este chiar mai periculos decat cel nazist, fiind o amenintare pentru pacea intregii lumi. Iran concureaza cu grupul terorist Stat Islamic pentru dominarea Orientului Mijlociu. Cel mai mare pericol pentru intreaga lume ar fi un regim terorist islamist dotat cu arme nucleare. A invinge organizatia terorista Stat Islamic, dar a lasa Iran sa fabrice arme nucleare ar fi castigarea unei lupte, dar pierderea razboiului", a insistat Benjamin Netanyahu, cerand Statelor Unite sa blocheze presupusele eforturi ale Teheranului de a fabrica arme nucleare.

"Iran se joaca de-a v-ati ascunselea cu inspectorii Agentiei Internationale pentru Energie Atomica. Inspectorii doar constata incalcari, nu le pot opri. Iranul i-a sfidat pe inspectorii AIEA, asa cum a procedat si Coreea de Nord", a explicat Benjamin Netanyahu, subliniind ca regimul islamist de la Teheran ar putea ascunde arme nucleare unde nu se asteapta nimeni.

Citeste si:

"Actualul proiect de acord cu Iranul nu blocheaza programul nuclear iranian, ci il faciliteaza. Singura alternativa la actualul proiect de acord cu Iranul in domeniul nuclear ar fi un acord mult mai bun", care sa garanteze ca Teheranul nu va obtine arme atomice, a subliniat premierul israelian.

"Iranul va fi mereu un inamic al Statelor Unite. Daca Iranul vrea sa fie tratat ca o tara normala trebuie sa se comporte ca o tara normala. Daca Iranul ameninta ca pleaca de la masa negocierilor, aceasta este o minciuna. Se vor intoarce. Pentru ca Iranul are nevoie mai mult decat marile puteri de un acord in domeniul nuclear", a continuat Benjamin Netanyahu. "Daca va fi nevoie ca Israelul sa fie singur, va fi singur", a promis Benajmin Netanyahu.

Sursa foto: Sursa foto: Casa Alba