Cel putin 42 de copii au fost ucisi, iar alti 109 grav raniti, incepand din martie 2014, din cauza exploziilor unor mine de teren in estul Ucrainei, a anuntat marti UNICEF, relateaza BBC News Online.

Potrivit UNICEF, acest bilant include doar zonele controlate de fortele proguvernamentale si nu reflecta realitatea, deoarece copii mor din cauza minelor de teren si in zonele ocupate de catre rebelii prorusi, noteaza Mediafax.

Copiii din regiunile Donetk si Lugansk "sunt supusi unui risc imens din cauza munitiilor ramase neexplodate si minelor de teren care pot avea culori vii si pot fi suficient de mici pentru a fi ridicate si aruncate", avertizeaza UNICEF. Copiii din Ucraina ar putea considera aceste arme drept jucarii, adauga agentia ONU.

In prezent, UNICEF desfasoara o campanie de informare in Ucraina cu privire la pericolul reprezentat de munitiile ramase neexplodate pentru locuitorii din estul Ucrainei. In total, 6.083 de persoane au fost ucise, iar alte 15.397 ranite in perioada cuprinsa intre jumatatea lui aprilie 2014, cand a inceput conflictul din estul Ucrainei, si 27 martie, a anuntat luni Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Denis Kornilov / Shutterstock.com

Citeste si:
Belarus isi securizeaza granita din cauza turismului la Cernobil
Belarus isi securizeaza...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Infografic] Harta preturilor la droguri ilegale in Europa