Televiziunea indoneziana transmitea imagini cu avionul prabusit, in flacari, vehicule avariate si cladiri partial distruse.

Un purtator de cuvant al Spitalului Adam Malik, Sairi M. Saragih, a declarat ca institutia a primit cel putin cinci cadavre.

Era neclar cate persoane se aflau la bordul avionului. Comandantul operatiunilor Fortelor aeriene Agus Dwi Putranto a declarat pentru un post de televiziune ca la bord se aflau 12 membri ai echipajului.

Citeste si:

Avionul s-a prabusit cu putin inainte de pranz, la doar cateva minute dupa ce a decolat de la baza aeriana Soewondo.
Comandantul Fortelor aeriene, maresalul Agus Priatna, a declarat pentru postul MetroTV ca avionul, aflat in serviciu din 1964, ar fi putut sa aiba o problema tehnica. El a spus ca pilotul a cerut permisiunea sa revina la baza de la Soewondo, dar ca avionul a virat la dreapta si s-a prabusit la doua minute dupa decoolare, lovind o cladire.

Este a prima oara in ultimii zece ani cand un avion de prabuseste in cartierul din Medan. In septembrie 2005, un avion de tip Boeing 737 apartinand companiei Mandala Airlines s-a prabusit la scurt timp dupa ce a decolat de pe Aeroportul Medan's Polonia, intr-o zona rezidentiala aglomerata, omorand 143 de persoane, dintre care 30 de la sol. Medan, cu aproximativ 3,4 milioane de locuitori, este al treilea cel mai populat oras din Indonezia dupa capitala Jakarta si Surabaya.