Peste 20 de incendii de vegetatie mari devasteaza teritoriul statului, multe dintre ele declansate de descarcari electrice, potrivit presei locale. Brown a apreciat ca seceta si conditiile meteorologice extreme au facut mare parte a statului iasca, arata Mediafax.

Instituirea starii de urgenta va permite mobilizarea resurselor in zonele afectate de incendii, potrivit Los Angeles Times. Aproximativ 8.000 de pompieri au fost mobilizati deja sa lupte impotriva flacarilor. Un pompier a murit intr-un incendiu in tinutul Modoc, in nord-estul statului, a anuntat Serviciul american pentru paduri (US Forest Service).
Un incendiu care a izbucnit miercuri la nord de San Francisco s-a extins pe o suprafata de aproximativ 8.900 de hectare. Doar aproximativ 5% din incendiu a fost "controlat", potrivit ziarului.

Incendiul a determinat autoritatile sa evacueze aproximativ 650 de persoane din locuinte. "Incendiul din aceasta padure si din padurile din California sunt fara precedent", a declarat Mike Minton de la Serviciul american pentru gestionarea incendiilor de padure (US Forest Service fire management).

"Este mai puternic decat orice incendiu anterior, chiar si decat cel din 2008", a subliniat el.