Germania introduce masuri suplimentare de verificare a solicitantilor de azil sirieni

Germania va introduce, de la 1 ianuarie, masuri suplimentare de verificare a solicitantilor de azil care pretind ca sunt din Siria, anunta Ministerul german de Interne, citat de site-ul agentiei Reuters.

In ultimul an, cetatenii sirieni au beneficiat de o procedura simplificata pentru obtinerea azilului in Germania, primind aproape automat acest statut. Criticii sustin ca multi dintre solicitantii de azil care pretind ca sunt sirieni mint, astfel ca printre ei ar putea sa se infiltreze teroristi islamisti. Insa, de la 1 ianuarie, cetatenii sirieni vor fi audiati in cadrul procedurii de obtinere a statutului de azilant, potrivit Mediafax.

"Noile reglementari vor fi valabile de la 1 ianuarie, indiferent de tara de origine", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului german de Interne. Guvernul Frantei a cerut zilele trecute Uniunii Europene sa imbunatateasca modalitatile pentru depistarea pasapoartelor siriene false.

Doi dintre teroristii care s-au aruncat in aer la Paris pe 13 noiembrie aveau pasapoarte siriene false. Autoritatile austriece au retrimis in Slovenia, zilele trecute, sute de imigranti extracomunitari care au mintit in legatura cu nationalitatile. In Germania au sosit anul acesta 1,1 milioane de imigranti extracomunitari, majoritatea din Orientul Mijlociu si din Africa.

Sursa foto: canadastock/shutterstock.com

Citeste si:
Sute de muncitori blocați pe un vas de croazieră în Germania, din...
Sute de muncitori blocați pe...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri