Teroristii care s-au aruncat in aer la Bruxelles, omorand 31 de oameni si ranind alti 300, vizau centralele nucleare din Belgia, dar au fost nevoiti sa isi aleaga alte tinte in graba, dupa operatiunile politiei belgiene in cartierele cu populatie majoritar musulmana si dupa arestarea lui Salah Abdeslam, principalul suspect pentru atentatele de la Paris, au declarat surse apropiate anchetei pentru cotidianul La Derniere Heure, scrie News.ro.

Potrivit DH, fratii Ibrahim si Khalid El Bakraoui, doi dintre cei trei kamikaze de la Bruxelles, l-au urmarit pe directorul Programului national belgian de cercetare si dezvoltare in domeniul nuclear. Ei au instalat dispozitive de supraveghere in fata locuintei oficialului, pe care le-au demontat la scurt timp dupa atentatele din Paris.

Zeci de ore de inregistrari facute de aceste camere ascunse au fost descoperite de anchetatori in luna decembrie, in locuinta unuia dintre suspectii pentru atentatele de la Paris, Mohamed Bakkali.

In urma divulgarii acestei informatii, in 17 februarie, 140 de militari au fost postati la centralele nucleare din tara, pentru a le asigura securitatea.

Acest lucru este posibil sa ii fi determinat pe teroristi sa isi schimbe planurile si sa opteze pentru tinte mai “facile”, precum o statie de metrou sau un aeroport.

Citeste si:
Liderul Statului Islamic ar fi murit intr-un raid american in Siria
Liderul Statului Islamic, Abu...

“Si-au accelerat, cu siguranta, operatiunile pentru ca s-au simtit presati. Chiar daca am fi reusit sa evitam aceste atentate, putem spune ca amploarea lor ar fi putut fi mult mai mare, daca teroristii ar fi putut sa isi puna planul pe care il prevazusera initial in actiune. Au fost nevoiti sa opteze pentru tinte mai usoare”, a spus o sursa din politie.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Șeful Ryanair: Teroriştii sunt ''în general musulmani''
Setari Cookie-uri