Europenii sunt inca prudenti atunci cand fac cumparaturi in strainatate

De la an la an creste numarul europenilor care isi fac cumparaturile in strainatate. Din cel mai nou sondaj Eurobarometru rezulta ca in ultimul an 26 la suta din locuitorii Uniunii au facut cumparaturi in afara granitelor tarii lor cel putin o data.

Cei mai dornici de a cumpara in strainatate sunt luxemburghezii - 67 la suta. Din sondaj rezulta ca doar 17 la suta din polonezi cumpara in alta tara a Uniunii. Cei mai conservatori sunt grecii, portughezii si spaniolii, insa daca se hotarasc totusi sa cumpere in strainatate, atunci o fac in timpul calatoriilor de serviciu sau in vacanta, relateaza Gazeta Wyborcza citata de Rompres.

Cu toate ca sondajul arata faptul ca numarul acestor persoane este in crestere, majoritatea locuitorilor UE prefera sa-si faca cumparturile in propria tara. Doua treimi din europeni considera ca produsele achizitionate in strainatate pot aduce mai tarziu probleme, daca trebuie de exemplu returnate sau trimise la service. O parte din repondenti se tem ca vor fi victimele unor inselatorii, altii atrag atentia asupra problemelor care pot aparea in timpul transportului la domiciliu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri