Cateva mii de oameni participau, duminica in jurul pranzului, la Chisinau, la manifestatia dedicata centenarului unirii Basarabiei cu Romania. Manifestantii din Piata Marii Adunari Nationale au adoptat la final o Proclamatie a Marii Adunari Centenare. Potrivit documentului, unirea Basarabiei cu Romania este unica solutie de supravietuire si progres al romanilor dintre Prut si Nistru, potrivit Digi24.

Organizatorii au anuntat participarea a 100.000 de oameni, de pe ambele maluri ale Prutului. Din Romania, la Adunarea Centenara participa, potrivit Radio Chisinau, reprezentanti ai tuturor formatiunilor politice. Traian Basescu, Ludovic Orban, Titus Corlatean, Constantin Codreanu - sunt cateva nume anuntate sa participe la acest eveniment, scrie Agerpres.

Liderii politici aflati la putere in Republica Moldova nu au dat curs invitatiei de a lua parte la aceasta Adunare. La nivel oficial, la 27 martie nu va fi organizata nicio actiune, iar Partidul Socialistilor a cerut institutiilor de forta sa opreasca "patrunderea" in Republica Moldova a ceea ce a numit "provocatori din statul vecin'.

Insa, o delegatie a Parlamentului Republicii Moldova, din care vor face parte deputati de la guvernare si din opozitie, condusa de seful legislativului Andrian Candu, si o alta din partea guvernului vor participa pe 27 martie la sedinta solemna organizata de cele doua camere reunite ale parlamentului Romaniei

Basescu: Cerem parlamentelor de la Bucuresti si Chisinau ca, in cel mai scurt timp, sa voteze din nou unirea

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat duminica, la Chisinau, dedicat implinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, ca parlamentele de la Bucuresti si Chisinau trebuie sa voteze in cel mai scurt timp unirea, relateaza Digi24, care citeaza la randul sau News.ro.

„Suntem in Piata Marii Adunari Nationale. Foarte multi, in Romania, nu stiu de ce aceasta piata se numeste Piata Marii Adunari Nationale, si le spunem acum: aici, romanii din Republica Moldova au dat in 1989 batalia pentru limba romana. 300.000 de romani din Republica Moldova au cerut ca limba romana sa le fie limba de stat”, a spus Traian Basescu.

El a cerut parlamentelor celor doua tari sa voteze unirea. „Aici, astazi, venim cu al doilea mare eveniment si cerem parlamentelor de la Bucuresti si Chisinau ca, in cel mai scurt timp, in cinstea Centenarului Unirii, sa voteze din nou unirea”, a continuat fostul sef al statului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri