Una dintre cele mai numeroase generatii din istoria omenirii este pe cale sa devina in totalitate activa financiar, urmand sa remodeleze mersul economiei. Cu un stil de viata semnificativ diferit fata de cel al generatiilor anterioare, cei din categoria millenials par sa aiba unele probleme in gestionarea finantelor.


Cei din generatia millennials au crescut intr-o perioada in care schimbarile de la nivelul societatii s-au derulat intr-un ritm alert. Conectati in permanenta la mijloace digitale, acestia si-au conturat asteptari si prioritati total diferite fata de cele ale generatiilor anterioare, obligand diferite industrii sa renunte la modul traditional de a face business si sa se adapteze la noile trenduri.

Vrei sa afli comportamentul de indatorare al generatiei millennials sau ce asteapta acesti tineri de la o banca? Inscrie-te gratuit la Future Banking si poti urmari doua studii exclusive despre generatia care va transforma industria financiara.

Un studiu realizat de catre Goldman Sachs arata ca numarul celor din generatia millennials, cu varste cuprinse intre 15 si 35 de ani, ajungea in 2015 la 92 de milioane in Statele Unite ale Americii, in timp ce reprezentantii generatiei X, cu varste cuprinse intre 35 si 50 de ani, numarau 61 de milioane de persoane. Cea de-a treia categorie, baby boomers, cu varste cuprinse intre 51 de ani si 70 de ani, era formata din 77 de milioane de persoane.

Spre deosebire de generatiile anterioare, cei din categoria millennials se confrunta cu o serie de provocari atunci cand vine vorba de finantele proprii. Daca in anul 2000, media veniturilor incasate de cei cu varste intre 15 si 24 de ani se situa la aproximativ 70% din media inregistrata la nivelul intregii populatii SUA, in 2013 aceasta a ajuns la 64%.

De asemenea, valoarea medie a creditului destinat studiilor contractat de catre studentii de 25 de ani a crescut de la 10.000 de dolari in 2003, la peste 20.000 de dolari in anul 2013.

Avand in vedere ca veniturile acestora sunt in scadere, cumpararea unei locuinte sau mariajul se regaseste din ce in ce mai putin pe lista de prioritati a multora dintre membrii generatiei millennials. Cifrele arata ca, in 1968, peste 55% dintre adultii cu varste in 18 si 31 de ani erau casatoriti si aveau propria locuinta, dublu fata de procentul inregistrat in 2012.

Sursa foto: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri