Rezolutia privind statul de drept din Romania va fi supusa votului in plenul Parlamentului European martea viitoare pe 13 noiembrie, au decis in urma cu putin timp liderii Legislativului european reuniti la Bruxelles in sedinta Conferintei presedintilor.

Initial, votul trebuia sa aiba loc miercuri, 14 noiembrie, dar, potrivit unor surse europene consultate de G4Media.ro, decizia de devansare cu o zi a fost luata ieri, la solicitarea socialistilor.

Votul asupra rezolutiei privind statul de drept din Romania va avea loc in aceeasi zi cu publicarea de catre Comisia Europeana a raportului MCV, care se asteapta a fi unul extrem de dur la adresa majoritatii guvernamentale de la Bucuresti.

Draftul rezolutiei Parlamentului European privind statul de drept din Romania foloseste formulari extrem de dure fata de autoritatile din Romania si vorbeste in termeni fara precedent despre legislatia promovata de coalitia PSD-ALDE in domeniile justitie, anti-coruptie, mass-media, ONG-uri.

Proiectul de rezolutie a fost convenit de reprezentantii grupurilor politice din comisia de justitie si libertati a Parlamentului European (Comisia LIBE).

Draftul Rezolutiei, de o duritate extrema, este de fapt un rechizitoriu la adresa marilor modificari facute de Parlament si Guvern in justitie, lupta anti-coruptie si alte domenii – cheie, precum libertatea de exprimare si libertatea ONG-urilor.

Draftul condamna ”interventia violenta si disproportionata” a jandarmilor si politistilor la protestul diasporei din 10 august.

Sursa foto: By symbiot / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri