Profitul Bank of America, a doua banca americana, a crescut, in al patrulea trimestru al lui 2006, cu 47%, cu mult peste estimari, deoarece o crestere incasarilor din comisioanele cartilor de credit si a veniturilor din investitiile bancare a compensat pierderile din imprumuturi, scrie NewsIn.
Venitul net pentru banca al carei cartier general se afla in Charlotte, in Carolina de Nord, a crescut pana la 5,26 de miliarde de dolari, respectiv cu 1,16 dolari pe actiune, de la 3,57 miliarde de dolari, respectiv 88 de centi pe actiune, cu un an in urma.

Profitul companiei a fost de 1,19 dolari pe actiune, cu un cent peste estimarile analistilor, potrivit estimarilor Reuters. Veniturile au crescut cu 34%, pana la 18,47 de miliarde de dolari, depasind media estimarilor analistilor, de 18,16 miliarde de dolari.

"A fost un trimestru puternic", a declarat directorul de la Matrix Asset Advisors din New York, care detine actiunile bancii, Steve Roukis. Acesta a adaugat ca "rezultatele mai bune ale bancii nu se datoreaza inclinarii acesteia catre afacerile bancare traditionale" si ca "nu serviciile bancare de investitii, care au fost foarte agresive in ultimii doi ani, au contat".

Profitul obtinut de Bank of America l-a depasit pe cel al Citigroup, cea mai mare banca americana, care a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca venitul net a crescut cu 3%, pana la 5,13 miliarde de dolari. Profitul obtinut de catre Bank of America in intregul an 2006, de 21,13 miliarde de dolari, a depasit profitul de 19,81 de miliarde de dolari al Citigroup.

Rezultatele au reflectat achizitia de 34,2 miliarde de dolari a corporatiei MBNA, in ianuarie 2006, care a transformat Bank of America in cel mai mare asigurator de carti de credit din SUA. Reprezentantii Bank of America au declarat ca cele 1,25 miliarde de dolari ce reprezinta reducerile de cost ocazionate de fuziune si care au inclus desfiintarea a sase mii de locuri de munca, au depasit estimarile proprii.

Veniturile din serviciile pentru carduri au crescut de peste doua ori, pana la 3,72 miliarde de dolari, ceea ce a crescut, cu 66%, platile catre banca, pana la 9,87 miliarde de dolari.

Venitul din imprumuturi a crescut cu 9%, pana la 8,6 miliarde de dolari, deoarece rata dobanzii a scazut de la 2,82% la 2,75%, nivel care a depasit, rezultatul din trimestrul al treilea, de 2,73%.

Profitul din sectoarele bancare de consum si pentru afacerile mici a crescut cu 44%, pana la 2,53 miliarde de dolari iar venitul a crescut cu 46%, pana la 10,63 miliarde de dolari. Bank of America vinde carduri prin intermediul celor peste 5.700 de filiale si se bazeaza pe MBNA pentru cardurile specializate.

Calitatea creditelor a scazut fata de al treilea trimestru. Banca a pus de-o parte 1,57 miliarde de dolari pentru acoperirea pierderilor de credite, cu 34% mai mult decat in al treilea trimestru.

Bank of America apus cresterile pe seama pierderilor "normale", dupa ce reforma falimentului a distorsionat rezultatele de la inceputul anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri