Peste 637 de milioane de deplasări interne s-au înregistrat în China, cu ocazia celor opt zile naţionale libere, din luna octombrie. Acesta este un semn că populaţia chineză începe să depăşească criza economică indusă de pandemia de coronavirus, scrie Digi24.

Cu toate că în 2019, aceeaşi perioadă, China înregistra 782 de milioane de deplasări şi excursii, cifrele pentru turismul local sunt mult mai bune decât indică raportul precedent, care analizează cele cinci zile libere naţionale din luna mai.

Turismul domestic a înregistrat câştiguri de peste 467 de miliarde de yuan (aprox. 70 de miliarde de dolari), după cum a declarat Ministrul Turismului. Practic, încasările au scăzut cu 28% faţă de aceeaşi perioadă, anul precedent.

”Un stimul al turismului domestic este şi lipsa mobilităţii internaţionale, din cauza restricţiilor de călătorie şi a cerinţelor de carantinare la întoarcerea în China”, a declarat economistul chinez Larry Hu, de la Macquire.

Cu aproape zero transmisii locale, oamenii s-au deplasat la staţiile de autobuz , aeroporturi şi hub-uri de tranzit pentru a călători prin ţară pentru vacanţă, care a început pe 1 octombrie. Autorităţile locale au concurat pentru a atrage turişti, emițând tichete de călătorie şi bilete gratuite sau reduse pentru intrarea la atracţiile turistice.

Academia de Turism din China subliniază faptul că numărul de călătorii efectuate nu indică numărul de persoane care au călătorit, întrucât o singură persoană e posibil să fi efectuat mai mult de două călătorii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri