Pretul petrolului a scazut, luni, sub 60 dolari/baril, deoarece prognozele meteorologice indica incalzirea vremii in Statele Unite ale Americii, cea mai mare piata energetica din lume.

Petrolul s-a ieftinit si pentru ca investitorii estimeaza ca Organizatia tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va mentine acelasi plafon pentru productia lunara de petrol, in ciuda scaderii sezoniere a cererii de petrol in trimestrul al doilea din cauza conditiilor meteorologice, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Barilul de titei tranzactionat pe piata americana s-a ieftinit cu 25 de centi, la valoarea de 59,80 dolari, iar pretul petrolului Brent vandut la Londra a pierdut 13 centi, la valoarea de 61 dolari/baril.

"Pretul petrolului a urmarit indeaproape prognozele meteorologice anul acesta, iar previziunile privitoare la scaderea cererii de combustibil termic vor ieftini si mai mult petrolul", a spus unul dintre analistii companiei de consultanta CFC Seymour Ltd de la Hong Kong, Dariusz Kowalczyk, citat de Reuters.

Reprezentantii institutului de prognoza meteo DTN Meteorlogix au spus, la sfarsitul saptamanii trecute, ca temperatura medie va fi peste normal in Statele Unite ale Americii in urmatoarele sase pana la zece zile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Olanda interzice toate adunările publice până pe 1 iunie
Setari Cookie-uri