Marina americană a efectua un test spectaculos în ceea ce privește rezistența navelor sale, punând la încercare capacitatea unui portavion de absorbi unda de șoc a unei explozii masive.

Pentru efectuarea acestui test, americanii au dus portavionul în apele de pe coasta de est a țării și au detonat peste 18 tone de explozibil creând o deflagrație care a zguduit zdravăn nava.

Portavionul USS Gerald R. Ford și-a demonstrat capacitatea de a face față și în condiții de luptă, dar efectele exploziei au putut fi resimțite din plin la bordul navei. Potrivit BBC, după acest test, nava se va întoarce în port pentru lucrări de reparație, mentenanță și de modernizare.

Explozia a generat o undă de șoc atât de puternic încât Institutul de Geologie american a înregistrat un cutremur de 3,9 grade pe scara Richter.

Mai jos, puteți vedea imaginile înregistrate în timpul testului.

Sursa foto: Captura video

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri