Premierul Marii Britanii a anunțat săptămâna această că intenționează să renunțe la majoritatea restricțiilor și să redeschidă practic economia, începând cu data de 19 iulie. Începând cu acea zi, britanicii nu se vor mai confrunta cu restricții impuse, ci vor avea posibilitatea de a alege ce măsuri ar fi potrivite în lupta contra pandemiei.

„Ne vom îndepărta de restricțiile legale și vom permite oamenilor să ia propriile decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul de gestionare a virusului”, a declarat Boris Johnson, notează Digi24.

Această decizia a stârnit un val de nemulțumiri din partea comunității științifice de experți care gestionează pandemia în Regatul Unit.

Țara este divizată acum în două tabere, una care susține eliminarea restricțiilor, inclusiv eliminarea purtării măștilor în transportul în comun și în alte spații închise printre care și spitale, iar o a doua tabără e cea care susține în continuare portul măștii, în contextul în care Marea Britanie se confruntă cu un nou val al pandemiei.

„Guvernul greșește pur și simplu când încadrează totul de aici ca o chestiune de pură alegere personală. Nu este. Mulți oameni vulnerabili la virus trebuie să folosească transportul public și să-și facă cumpărăturile în persoană. De aceea purtarea învelișurilor feței în aceste setări ar fi trebuit să rămână obligatorie. Voi încuraja cu tărie oamenii din Greater Manchester să continue să poarte măști pe transportul public din respect pentru ceilalți”, a spus Andy Burnham, primarul din Greater Manchester, potrivit The Guardian.

Primarul londonez Sadiq Khan este, de asemenea, implicat în discuții urgente cu guvernul cu privire la purtarea măștii în transportul public. Din ce a declarat până acum, se înțelege că acesta este de acord cu menținerea purtării măștii, dat fiind faptul că aceasta este cea mai sigură metodă de protecție în astfel de spații, pentru cetățeni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri