Elon Musk a primit 6,7 miliarde dolari de la Tesla în 2020, de aproape 12 ori mai mare decât al doilea cel mai bine plătit CEO din America, potrivit indicelui anual de plăți Bloomberg, scrie Business Insider.

Suma reprezintă de fapt opțiuni de achiziționare de acțiuni Tesla la un preț prestabilit. Prețul creșterii acțiunilor producătorului de vehicule electrice până în 2020 îl plasează pe Musk în fruntea listei întocmită de Bloomberg pentru al treilea an consecutiv. Al doilea cel mai bine plătit CEO din 2020 a fost Mike Pykosz, șeful Oak Street Health, care a primit 568 milioane de dolari. Musk nu și-a primit miliardele în numerar.

Indicele Bloomberg este un top anual alcătuit din cei mai bine plătiți directori care conduc companii americane cotate la bursă. Acesta este compilat folosind documentele de reglementare prezentate Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare ( US Securities and Exchange Commission).

În top 10 sunt prezenți CEO din 7 companii diferite și este în întregime compus din bărbați. Trevor Bezdek și Douglas Hirsch, co-președinții companiei farmaceutice GoodRX Holdings, ocupă locul al treilea și al patrulea, fiecare primind peste 497 de milioane de dolari, în principal prin acordarea de acțiuni.

Pe listă se regăsește și Pykosz, unul dintre cei trei directori ai centrului de îngrijire Oak Street Health, alături de COO-ul Geoffrey Price în pe locul 7 (356 milioane dolari) și CMO Griffin Myers pe 9 (221 milioane dolari).

Tim Cook de la Apple a căzut pe locul 8, anul trecut plasându-se pe locul doi, cu o compensație de 265 milioane dolari. CEO-ul Opendoor, Eric Wu, al companiei online pentru tranzacții în imobiliare rezidențiale, împreună cu Alex Karp de la Palantir, companie publică americană de software specializată în big data, și Chad Richison, Paycom Software, se află pe 5, 6 și respectiv 10.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri