După carnea și brânza realizată în laborator, a venit și rândul cafelei realizate din culturi celulare. Agricultura celulară este de obicei asociată cu producția de înlocuitori de carne, lactate și ouă. Dar în Finlanda, cercetătorii de la centrul de cercetare VTT și-au îndreptat atenția asupra cafelei.

De ce cafea făcută în laborator?

Proiectul cercetătorilor finlandezi răspunde la cererea globală crescută de boabe de cafea și la provocările cu privire la durabilitatea cu care se confruntă industria. Cafeaua este a treia băutură cea mai consumată la nivel global, după apă și ceai, iar consumul său crește rapid la nivel mondial, scrie retaildetail.eu.

Pe măsură ce fermierii își extind suprafața pentru a satisface cererea în creștere, despăduririle sunt o preocupare. Creșterea temperaturilor din cauza schimbărilor climatice face, de asemenea, din ce în ce mai dificilă cultivarea cafelei arabica.

Cercetătorii din Finlanda care au inițiat acest proiect susțin că e nevoie reală de producție alternativă a cafelei, care să susțină pe termen lung consumul acestei băuturi.

Cum se produce concret acest tip de cafea și când ar putea fi implementată la scară largă

Procesul de preparare a cafelei în acest fel este foarte similar cu producția de carne cultivată. Ca și în cazul producției de carne cultivată în laborator, mediile de creștere sunt utilizate pentru a crește celulele.

Cu toate acestea, mediile nutritive pentru culturile de celule vegetale sunt mult mai puțin complexe decât cele pentru celulele animale.

dr. Rischer

Costul ridicat al mediilor de creștere pentru celulele animale este unul dintre principalele bariere în calea dezvoltării sectorului.

Celulele cultivate, așa-numita biomasă, sunt analizate și uscate ulterior. Pulberea uscată este apoi procesată în cafea cu filtru. Dr. Richer a spus că preparatul a rezistat bine în comparație cu cafeaua obișnuită în ceea ce privește aroma și gustul.

„Cu toate acestea, prepararea cafelei este o artă și implică optimizarea iterativă sub supravegherea specialiștilor cu echipamente dedicate. Munca noastră reprezintă baza pentru o astfel de muncă”. El estimează că prima cafea comercială de laborator ar putea fi pe piață în termen de patru ani.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri