Circa două treimi dintre ruşi (62%) deplâng destrămarea Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice (URSS), eveniment de la care se împlinesc 30 de ani în această lună, potrivit unui sondaj publicat de centrul de sondare a opiniei publice FOM, transmite miercuri EFE.

Printre nostalgici, majoritatea (82%) sunt persoane cu vârste cuprinse între 46 şi 60 de ani, conform sondajului. Iar în categoria de vârstă de peste 60 de ani, acest procent este de 76%, conform Agerpres.ro.

În privinţa tinerilor născuţi după prăbuşirea imperiului sovietic, doar 28% deplâng dispariţia sa.

Totuşi, în ansamblu, 52% dintre ruşi au declarat că ar dori refacerea Uniunii Sovietice, cu toate că 74% s-au declarat convinşi că "resuscitarea" URSS este o misiune imposibilă.

În 2018, procentul ruşilor care deplângeau destrămarea URSS era de 66%, notează EFE, care aminteşte că recordul absolut a fost înregistrat în 2005, când 75% dintre persoanele chestionate au mărturisit că regretă prăbuşirea Uniunii Sovietice.

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat din nou, în decembrie, drept "tragedie" dizolvarea URSS. "Pentru mine, la fel ca pentru majoritatea cetăţenilor, a fost o tragedie", a declarat liderul de la Kremlin într-un interviu. Însă şi Putin a subliniat în mai multe rânduri că nu are planuri să resusciteze Uniunea Sovietică, deoarece este un demers "imposibil şi fără sens".

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri