British Airways Plc a anuntat ca a contactat un numar de fonduri private de investitii privind crearea unui consortiu care sa faca o oferta de preluare a companiei spaniole de aviatie Iberia, relateaza Reuters.

BA a adaugat ca nu elimina posibilitatea lansarii unei oferte de preluare a grupului spaniol fara sprijinul fondurilor de investitii. "O oferta realizata de un consortiu nu va presupune o noua investitie de capital din partea British Airways", a declarat a treia companie de aviatie din Europa intr-un comunicat, potrivit NewsIn. "Pe langa un fond de investitii, din acest consortiu ar putea face parte si unul sau mai multi parteneri spanioli", a adaugat grupul britanic.

Fondul privat de investitii din SUA, Texas Pacific Group (TPG), a facut deja o oferta de 3,60 euro pe actiune pentru preluarea Iberia, ridicand valoarea grupului spaniol la aproximativ 3,4 miliarde euro (4,6 miliarde dolari).

Grupul german Lufthansa si BA, care detine 10% din Iberia si a refuzat initial sa achizitioneze alte 32%, au fost numite printre grupurile ce ar putea rivaliza oferta facuta de TPG.

Compania aeriana spaniola Iberia a fost infiintata in 1927 si acopera, in prezent, peste 100 de destinatii din intreaga lume. In 2005, Iberia a transportat 32,4 milioane de pasageri si a inregistrat un profit net de 395,8 milioane euro.

Lufthansa, in afara cursei pentru Iberia


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Boris Johnson nu este încă "în afara pericolului"
Setari Cookie-uri