Armata rusă a anunţat că va deschide mai multe culoare umanitare şi va instaura încetări ale focului locale pentru evacuarea civililor din capitala ucraineană Kiev şi din oraşele Harkov, Mariupol şi Sumî, transmit AFP şi Reuters, relatează Agepres.

„Având în vedere situaţia umanitară dezastruoasă şi deteriorarea sa severă în oraşele Kiev, Harkov, Sumî şi Mariupol, şi de asemenea la cererea personală a preşedintelui francez Emmanuel Macron către preşedintele rus Vladimir Putin, armata rusă declară o încetare a focului şi deschiderea de coridoare umanitare din raţiuni umanitare începând de la 10:00 ora Moscovei (07:00 GMT), 7 martie”, a transmis Ministerul Apărării într-un comunicat transmis de Interfax.

Însă, conform presei de la Moscova, aceste coridoare le vor permite ucrainenilor să părăsească țara către Belarus sau Rusia, ambele acuzate de invadarea Ucrainei.

Cei care părăsesc Kievul vor fi apoi transportaţi pe calea aerului în Rusia, adaugă ministerul, precizând că va folosi drone pentru a monitoriza evacuarea, potrivit Reuters.

'Încercările din partea ucraineană de a înşela Rusia şi întreaga lume civilizată (...) sunt inutile de această dată', mai transmite ministerul rus.

Între timp, tot în această dimineață, Statul Major al armatei ucrainene a anunţat că trupele ruse se pregătesc să ia cu asalt capitala Kiev, preluarea controlului total asupra oraşelor Irpin şi Bucea.

Urmăriți LIVE desfășurarea celor mai importante evenimente din războiul dintre Ucraina AICI.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri