Sute de mii de persoane din interiorul Ucrainei nu mai au acces la ajutoare esenţiale din cauza încercuirii militare a unor oraşe, atrage atenţia ONU într-un raport publicat luni, făcând apel la crearea urgentă de culoare de trecere în condiţii de siguranţă, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

În prezent se depun eforturi pentru deschiderea de coridoare umanitare, după două zile de armistiţii încălcate care ar fi trebuit să permită plecarea civililor. Astfel de rute sunt de asemenea esenţiale pentru transportul de ajutoare, cum ar fi apă, mâncare şi medicamente.

"Este nevoie urgentă de «ferestre de linişte» şi de «culoare de trecere sigure», în condiţii de siguranţă şi predictibile, pentru a reloca oameni ale căror vieţi sunt în pericol şi pentru a oferi ajutoare umanitare care pot salva vieţi", se arată într-un raport al Biroului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), bazat pe informaţii primite până duminică.

Rusia a anunţat noi coridoare, dar spre teritoriul său şi spre Belarus, aliatul său, decizia fiind denunţată drept imorală de către Kiev.

OCHA precizează că agenţiile ONU, partenerii umanitari şi guvernul ucrainean îşi intensifică acţiunile de ajutor din interiorul Ucrainei, dar nu pot ajunge la unele persoane care au mare nevoie de sprijin.

La Herson, în sudul Ucrainei, aproximativ 30 de camioane cu ajutoare nu au putut intra în oraş din cauza luptelor în derulare, a precizat OCHA.

În alte locuri, rezervele de apă şi de medicamente esenţiale sunt pe terminate, inclusiv la un spital de psihiatrie din Borodianka, la aproximativ 60 de kilometri de Kiev, care are sute de pacienţi, unii având nevoie de asistenţă permanentă.

Rezervele de oxigen pentru bolnavii de COVID-19 şi pentru alte tipuri de pacienţi au rămas de asemenea extrem de puţine, iar luptele au dus la întreruperea alimentării cu gaz a sute de mii de locuinţe, se mai arată în raport.

Sursa foto: ONU

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri