Rusia le propune celor 14 parteneri ai Consiliului de Securitate al ONU să voteze o rezoluţie "umanitară" legată de "operaţiunea militară specială" rusă în Ucraina, au anunţat diplomaţi ruşi.

În cadrul unei întâlniri cu presa, ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, şi-a exprimat regretul că Franţa şi Mexic au renunţat să supună la vot proiectul lor de rezoluţie privind ajutorul umanitar după 15 zile de discuţii, preferând să solicite un vot direct la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, scrie Agerpres.ro.

"Vom propune propriul nostru proiect, care este umanitar", a declarat Vasili Nebenzia.

El a subliniat că de la lansarea de către Emmanuel Macron a unei rezoluţii privind ajutorul umanitar, Moscova şi-a exprimat disponibilitatea de a participa la posibila adoptare a acesteia. Rusia a fost de asemenea clară cu privire la faptul că nu ar trebui să fie menţiuni "politice" în acest text.

Franţa şi Mexicul, împinse de Statele Unite şi Marea Britanie, potrivit diplomaţilor, au vrut să ceară în proiectul lor "încetarea ostilităţilor", menţiune considerată "politică" de Moscova.

Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat pentru AFP că Rusia va oficializa propunerea sa de rezoluţie "umanitară" în următoarele minute. "Se cere un vot pentru mâine", a adăugat el, indicând că este de competenţa preşedinţiei Consiliului de Securitate, deţinută de Emiratele Arabe Unite, să decidă ora.

Franţa şi Mexicul nu au furnizat încă o dată pentru un vot în cadrul Adunării Generale cu privire la proiectul lor de rezoluţie. La 2 martie, Adunarea a aprobat cu o majoritate covârşitoare un text de condamnare a Rusiei pentru invazia ei din 24 februarie a Ucrainei. Rezoluţia a primit 141 de voturi, 5 ţări au votat împotrivă şi 35 s-au abţinut.

Sursa foto: UN Photo/Manuel Elías/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri