Vladimir Putin pierde teren nu doar pe câmpul de luptă, ci și intern, din cauza faptului că războiul dus de acesta în Ucraina scoate iveală tot mai multe nemulțumiri din rândul elitei ruse și din partea oamenilor de afaceri. Valul de sancțiuni economice impuse Rusiei a destabilizat mult populația și este de așteptat ca situația să se înrăutățească, mai ales după ce soldații morți în război vor fi aduși înapoi acasă.

Popularitatea lui Vladimir Putin începe să scadă tot mai mult și se vorbește chiar despre posibilitatea demiterii acestuia de la putere. Mai mulți oficiali de rang înalt au vorbit cu jurnaliștii de Washington Post, sub protecția anonimatului, povestind despre nemulțumirile majore care există acum în Rusia și despre posibilitatea ca țara să rămână în curând fără rachete și fără mai multe arme cu care să lupte.

Nimeni nu este mulțumit de situație. Este clar că o victorie militară sau politică este imposibilă. Dar și înfrângerea este imposibilă. Este ca la șah, când fiecare pas ajunge să fie mai rău decât precedentul, dar nu se poate face nimic”, a spus un oficial al elitei ruse, potrivit Digi24.

Tot acesta povestește că optimismul lunilor de vară s-a spulberat, iar oamenii nu mai au încredere în viitor și nici în faptul că Rusia poate câștiga acest război. Economiștii și oamenii de afaceri din Rusia declară că sancțiunile încep să lovească tot mai mult în economia țării, iar restricția asupra petrolului pe care țările G7 intenționează să o introducă în decembrie, va fi o nouă lovitură. Putin va rămâne în curând fără arme noi și va fi nevoit să se împrumute de la Coreea de Nord sau de la Iran, a spus Serghei Guriev, economist și prorector al Institutului de Știință din Paris.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri