Începând cu data de 1 decembrie, devine funcțional un program prin intermediul căruia spectatorii din întreaga lume se vor putea înscrie pentru a cumpăra „pachete” de bilete pentru următoarea ediție de vară a Jocurilor Olimpice, care va avea loc la Paris în anul 2024.

"Suporterii vor putea să-și alcătuiască propriul pachet, alegând sporturile și probele preferate, în limita locurilor disponibile, personalizându-și astfel experiența olimpică", au explicat organizatorii, conform Comitetului Olimpic Sportiv Român.

Cu toate acestea, faza de înscrieri care începe din data de 1 decembrie nu înseamnă automat că biletele vor putea fi și cumpărate, acest lucru urmând să se întâmple abia din data de 13 martie, când cei "selecționați" vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a le cumpăra, conform Japan Times.

Concret, între 1 decembrie 2022 și 31 ianuarie 2023, 10 milioane de bilete vor fi puse la dispoziția publicului într-o așa-numită "extragere", urmând ca în luna februarie numai 3 milioane dintre aplicanți să le poată cumpăra conform perioadei amintite.

Abia într-o fază ulterioară, care va debuta în luna mai a anului 2023, se vor pune în vânzare bilete individuale la competițiile considerate ca fiind de cel mai mare interes, cum ar fi finalele la 100 de metri sprint sau meciurile pentru medaliile de aur la baschet.

"Faptul că îți poți crea propriul pachet previne situațiile în care cumpărătorii nu vor onora cu prezența respectivele evenimente, așa cum se întâmplă de obicei când cumpără un pachet nepersonalizat, în care li se adaugă evenimente de care nu sunt interesați", a declarat Damien Rajot, șeful diviziei de ticketing a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024.

Acest tip de pachete vor reprezenta 80% din totalul bletelor care vor fi puse în vânzare, iar prețul acestora va începe de la 72 de dolari, în vreme ce aproximativ jumătate dintre biletele pentru competiții individuale vor costa circa 50 de dolari.

Sursa foto: Shutterstock / kovop58

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri