Căile ferate ucrainene continuă să dea o lecție, respectând orarul deși atacurile ruseşti au perturbat în mod grav activitatea serviciilor feroviare.

Cel mai recent caz, care a devenit viral pe rețelele sociale, este cel al unui tren de pasageri Herson-Lviv. Pe 4 mai, acesta a fost lovit de rachetele rusești în gară, în cursul bombardamentelor declanșate de ruși asupra orașului Herson.

Ca urmare, trenul a plecat din Herson cu o întârziere de 14 minute, după ce două vagoane au luat foc. Au trebuit înlocuite, iar pasagerii au fost transbordați rapid. De asemenea, a fost nevoie să fie schimbat și conductorul garniturii feroviare, deoarece fusese rănit în timpul atacului rusesc.

La Lviv, trenul a ajuns însă la timp, recuperând întârzierea pe parcurs.

Ca termen de comparație, în momentul redactării acestui articol, un tren plecat din Suceava spre București are întârziere 135 de minute. Iar 15 minute are întârziere un tren care vine tocmai din îndepărtatul Urziceni.

Căile ferate ucrainene, UZ, au reușit performanțe de invidiat în ciuda condițiilor de război. Sub conducerea fostului CEO, Oleksandr Kamișin, în februarie 2023 s-a ajuns ca 96% din trenuri să plece la timp și 99% să ajungă la timp. În momentul de față, conform site-ului UZ, singurele trenuri din Ucraina care au întârziere sunt cele internaționale, din cauza controalelor de frontieră.

În România, cel mai recent raport privind calitatea serviciilor CFR Călători (2020) arată că, într-un an de pandemie, deci cu mai puține riscuri de incidente, 31,47% din trenuri au întârziat la sosire în stația de destinație. În 2019, când nu era pandemie, peste 40% din trenuri au ajuns cu întârzieri.

Probabil cea mai bună recomandare pentru căile ferate ucrainene a fost aceea că liderii occidentali au venit la Kiev cu trenul, în frunte cu Joe Biden. Dar și premierul britanic și cel canadian, președintele Franței, cancelarul german, președintele Comisiei Europene sau secretarul de stat american au folosit serviciile UZ. Chiar și Bono a mers cu trenul când a vizitat Ucraina.

Sursa foto: Facebook / Ukrzaliznytsia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri