Cel mai bogat om din Australia, James Packer, a anuntat ca renunta la controlul asupra operatiunilor media si ca a vandut 25% din actiunile pe care le detine intr-un joint venture catre partenerul sau CVC, informeaza NewsIn.

Compania de media Publishing & Broadcasting, aflata in proprietatea lui James Packer, si compania europeana CVC detineau cate 50% din actiunile la mai multe companii media. James Packer a anuntat vineri ca va vinde 25% din actiunile sale catre CVC pentru aproximativ 426 de milioane de dolari.

CVC va detine astfel 75% din mai multe companii media australiene importante, printre care, cea mai mare retea de televiziune din Australia, Channel Nine, si publisherul de reviste ACP Magazines.

Citeste si:

Publishing & Broadcasting este una dintre cele mai mari companii media din Australia si este detinuta de cel mai bogat australian, James Packer. Veniturile anuale ale companiei se ridica la aproximativ 2,9 miliarde de dolari.

CVC este un joint venture european care are operatiuni importante si in Asia - Pacific. CVC controleaza, in prezent, fonduri de peste 23,7 miliarde de dolari.