Cancelarul federal german Olaf Scholz a declarat că este mândru de faptul că liderul opoziţiei conservatoare Friedrich Merz l-a comparat cu un instalator din cauza modului în care gestionează bugetul de criză, informează dpa, transmite Agerpres.

După declaraţia de marţi a lui Scholz în Bundestag privind modul de abordare a situaţiei de criză, liderul creştin-democraţilor germani l-a acuzat pe Scholz că are doar soluţii tehnice pentru o decizie profund politică. "Sunteţi un instalator al puterii", a spus Merz.

Câteva ore mai târziu, cancelarul federal a replicat. "Sunt un susţinător al meşteşugului în Germania", a spus Scholz, întrebat în legătură cu aceasta după o întrevedere cu premierul maltez Robert Abela.

"Trebuie să fi făcut lucruri foarte mult timp pentru a le face bine - chiar şi în guvern", a spus Scholz. "Şi eu cred că munca mea are o anumită asemănare cu acest onorabil meşteşug de instalator", a afirmat cancelarul federal, adăugând că este "mândru de această laudă".

Cancelarul german Olaf Scholz şi-a avertizat marţi concetăţenii că vor urma dificultăţi financiare din cauza crizei bugetare provocate de Curtea Constituţională.

Instanţa respectivă, cea mai înaltă din Germania, a produs un şoc în 15 noiembrie, anulând transferul către finanţarea investiţiilor ecologice strategice şi sprijinirea industriei a 60 de miliarde de euro din credite neutilizate. Guvernul de la Berlin încerca printr-un program în acest sens să valorifice un fond special legat de pandemia de coronavirus, respectând totodată o reglementare naţională care plafonează strict deficitul public.

Ca reacţie, Scholz a anunţat deja marţi în parlament că la sfârşitul anului va înceta protecţia împotriva inflaţiei prin reducerea facturilor la gaze şi energie electrică pentru familii şi firme, prevăzută anterior să continue în prima parte a anului viitor. Cancelarul a recunoscut că decizia Curţii Constituţionale creează pentru Germania "o nouă realitate", care "va afecta capacitatea ţării de a atinge obiective importante" de investiţii în infrastructură.

Guvernul german urmează să solicite o nouă excepţie de la limitarea îndatorării în 2023. Deficitul pe anul curent va creşte în Germania cu 45 de miliarde de euro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri