Franţa va livra Ucrainei "sute" de vehicule blindate vechi, dar "încă funcţionale" şi rachete Aster, în cadrul unui nou pachet de ajutor pentru Kiev în războiul său împotriva Rusiei, potrivit ministrului apărării Sébastien Lecornu.

"Pentru a menţine o linie de front atât de mare, armata ucraineană are nevoie, de exemplu, de vehiculele noastre blindate de transport de trupe (VAB): aceasta este absolut cheia pentru mobilitatea trupelor", a explicat Sébastien Lecornu, într-un interviu pentru La Tribune, preluat de Agerpres.ro.

"Acest echipament vechi, încă funcţional, va aduce beneficii Ucrainei în cantităţi importante. Putem vorbi despre sute dintre acestea pentru 2024 şi începutul lui 2025", a adăugat el.

Faimoasele vehicule blindate de transport de trupe VAB, vechi de peste 40 de ani, sunt înlocuite în armata franceză de vehiculele blindate de nouă generaţie Griffon.

Răspunzând solicitărilor stringente ale Kievului de a-şi consolida capacităţile de apărare antiaeriană, Parisul va "debloca, de asemenea, un nou lot de rachete Aster 30" pentru dispozitivul SAMP/T MAMBA, echivalentul sistemului american Patriot.

"De asemenea, dezvoltăm muniţii tele-operate într-un interval de timp foarte scurt, pentru a le livra ucrainenilor în această vară", a adăugat ministrul.

Sébastien Lecornu a declarat că este pregătit să-şi folosească prerogativele pentru a rechiziţiona capacităţi industriale sau pentru a le impune producătorilor de armament priorităţi astfel încât să crească producţia de arme şi obuze de care este nevoie pe câmpul de luptă în Ucraina sau în alte părţi.

Guvernul francez face presiuni asupra industriei de apărare să producă mai mult şi mai repede pentru a asigura un sprijin durabil pentru Ucraina în războiul cu Rusia, dar şi pentru a asigura nevoile armatei francez şi a onora comenzile externe.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri