Conform sursei, care a preferat sa ramana anonima, pretul oferit de OMV va depasi cotatiile recente ale actiunilor MOL de pe bursa. Actiunile MOL se tranzactionau cu 28.600 forinti, ridicand valoarea grupului la 17,1 miliarde dolari.

"Dupa informatiile pe care le detinem, o astfel de oferta va fi lansata azi", a declarat sursa. OMV a infirmat posibilitatea lansarii unei noi oferte insa oferta precedenta este in continuare valabila in cazul in care MOL doreste sa discute.

"In mod clar nu vom face azi o oferta pentru MOL. Pot confirma acest lucru", a declarat purtatorul de cuvant al OMV, Bettina Gneisz-Al-Ani. "Nu exista niciun fel de informatie noua. Ramanem deschisi pentru discutii", a adaugat aceasta.

Guvernul Ungariei, care a caracterizat deja planurile OMV drept ostile, continua ca creada acelasi lucru despre oferta pentru preluarea MOL, planuind sa faca pasi suplimentari pentru a preveni aceasta preluare, a declarat sursa guvernamentala.

Lupta pentru preluarea MOL a inceput la sfarsitul lunii iunie, cand OMV a majorat pana la 18,6% participatie detinuta din compania ungureasca, propunand legaturi mai stranse intre cele doua firme.

Citeste si:

MOL a respins initiativa OMV si a demarat un proces agresiv de rascumparare de actiuni proprii pentru a se apara impotriva unei preluari. Compania a achizitionat joi un numar de 250.000 de actiuni proprii, impreuna cu o serie de titluri de trezorerie.

Momentan, MOL detine 36% din pachetul propriu de actiuni. Analistii au precizat ca preluarea MOL va reprezenta un proces dificil deoarece niciun actionar nu are voie sa detina un pachet de actiuni mai mare de 10%.

Guvernul ungar a declarat ca va utiliza toate mijloacele de care dispune pentru a preveni fuziunea celor doua grupuri energetice, care ar putea afecta grav concurenta din regiune.

Grupul MOL a fost privatizat in totalitate si statul ungar nu mai detine nicio participatie din compania petroliera, insa pentru a se aboli regula privind pragul de detinere de 10% este nevoie de aprobarea guvernamentala.