Philips a adaugat ca se afla pe calea cea buna in ceea ce priveste atingerea obiectivului de 7,5% ca marja a EBITA pentru anul curent. Compania a anuntat intr-un comunicat ca planuieste sa se reorganizeze in trei divizii specializate pe produse pentru ingrijirea sanatatii, iluminare si lifestyle, reducand astfel cheltuielile cu aproximativ 150-200 milioane euro.

"Prin alinierea grupului in trei sectoare de baza, conduse de persoane experimentate, sunt increzator ca noua structura va reflecta in mod optim strategia noastra", a declarat directorul executiv al Philips, Gerard Kleinsterlee.

Philips se afla aproape de finalizarea reorientarii catre o activitate mult mai stabila si cu un randament mai ridicat, prin vanzarea, in 2006, a unei participatii majoritare din divizia sa specilaizata in productie de semiconductori, numita acum NXP.

Citeste si:

Reorganizarea, achizitiile si imbunatatirea randamentului ar rezulta intr-o crestere de peste 10% a EBITA pana in 2010, a anuntat Philips, intr-un comunicat, scopul fiind atingerea unui ritm anual de crestere a vanzarilor de minim 6% in perioada 2008-2010, relateaza Reuters.

"Prin aceste tinte de venit si EBITA, precum si prin concentrarea pe construirea unei structuri de capital mult mai eficiente, Philips se asteapta ca nivelul EBITA pe actiune sa creasca de peste doua ori pana in 2010 fata de nivelul estimat pentru anul 2007", a precizat grupul olandez.

Philips este principalul producator mondial de produse de iluminat, una din primele trei companii din lume producatoare de echipament medical si una din primele cinci grupuri din lume in ceea ce priveste produsele electrocasnice.