Cresterea economica a Frantei ar trebui sa fie in 2007 "mai apropiata de limita inferioara a estimarilor initiale, de aproximativ 2%", a precizat ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, in editia de marti a cotidianului Les Echos

Intrebata de estimarile de crestere economica pentru 2007 si 2008, ministrul a precizat pentru cotidianul de afaceri ca "le mentine pe cele afirmate deja", conform AFP, citat de NewsIn.

Guvernul mizeaza pe o crestere cuprinsa intre 2 si 2,5% pentru acest an. Insa autoritatile franceze au recunoscut saptamana trecuta, cand a fost prezentat proiectul de lege al bugetului pentru anul 2008, ca nivelul cel mai probabil pentru anul 2007 se apropie de "limita minima", a acestor estimari.

La sfarsitul saptamanii trecute, institutul national de statistica din Franta (INSEE) a confirmat ca produsul intern brut (PIB) a inregistrat o crestere de 0,3% in al doilea trimestu (fata de primele trei luni n.r.), revizuind in sus si nivelul cresterii din primul trimestru pana la 0,6%, fata de cifra publicata in prima faza, de 0,5%.

Conform noilor estimari ale INSEE, cresterea economica anuala la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al 2007 a fost de 1,4%, fata de estimarea precedenta, de 1,3%.

Majoritatea economistilor si organizatiilor internationale estimeaza ca Franta va inregistra in 2007 o crestere economica cuprinsa intre 1,8 si 2%.

"Pentru 2008, mi se pare rezonabil sa construim bugetul pe o premiza de crestere economica intre 2 si 2,5%, punctul median situandu-se deci la 2,25%", a afimat ministrul francez, citat de AFP.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Miliardarii lumii au mai multi bani decat 60% din populatia mondiala