Actiunile Siemens s-au apreciat joi cu 5,5%, pe o piata europeana slaba, in conditiile in care noul director general, Peter Loescher, si-a tinut promisiunea de a creste transparenta asupra conglomeratului german, afectat de un scandal de coruptie.

Toate noile afaceri de baza ale grupului - industriale, energetice si de echipamente medicale - au depasit estimarile in intervalul iulie-septembrie, iar compania a precizat ca a beneficiat de conditii macroeconomice favorabile, in ciuda temperarii cresterii economice in Statele Unite.

Siemens a mai estimat ca vanzarile vor creste anul viitor intr-un ritm de doua ori mai rapid decat rata de crestere a produsului inter brut la nivel global.

Citeste si:

Profitul operational al Siemens a crescut de peste doua ori in al treilea trimestru, pana la 1,990 miliarde euro, de la 749 milioane euro in acelasi interval al anului trecut. Valoarea comenzilor a urcat cu 21%, pana la 21,328 miliarde euro iar vanzarile au crescut cu 9%, pana la 20,2 miliarde.

Compania a mai anuntat ca isi va mari dividendele pentru anul financiar 2006/2007 pana la 1,6 euro pe actiune, de la 1,45 euro pe actiune in anul precedent.