Alpha Bank , cea de-a treia banca din Grecia, stabileste noi tinte intr-un nou plan prezentat miercuri si stabilit pentru perioada 2007-2010, estimand ca profitul grupului va atinge 1,4 miliarde euro pana in 2010.

Banca estimeaza castiguri pe actiune in crestere cu 23% pe an in timpul perioadei stabilite, fata de tinta initiala de 20%, continuand sa-si extinda franciza in Europa de sud-est.

"Dupa doi ani de implementare a programului Agenda 2010 suntem increzatori de capacitatea bancii de a-si depasi cota de piata de 10% stabilita pentru Europa de Sud-Est si de a-si intari pozitia pe piata din Grecia", a declarat directorul executiv Dimitris Mantzounis.

Banca, prezenta in Romania, Bulgaria, Serbia, Albania si Cipru, estimeaza ca reteaua sa din strainatate va contribui cu 30% la profitul grupului pana in 2010, fata de 25% cat se estimase initial.

Alpha a anuntat ca isi va indeplini tinta totala de imprumuturi pentru Europa de Sud-Est, ce se ridica la 18 miliarde euro.

Balanta de imprumuturi este acum de 7,6 miliarde euro. Banca anunta ca va inaugura inca 240 de filiale, urmarind o tinta de 1.010 filiale pana in 2010. Banca are o valoare de piata de 9,57 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si