McDonald\'s Corp, cel mai mare lant de restaurante din lume, a anuntat luni un profit trimestrial peste asteptari, sustinut de o reducere a taxelor, in ciuda scaderii vanzarilor in restaurantele din Statele Unite, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Compania a anuntat ca a inregistat in al patrulea trimestru un profit de 1,27 miliarde dolari, echivalentul a 1,06 dolari/actiune, fata de 1,24 miliarde dolari (1,00 dolar/actiune), in aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a anuntat ca vanzarile in aceleasi magazine au ramas neschimbate in luna decembrie din cauza diminuarii cheltuielilor de consum in Statele Unite si din cauza iernii foarte aspre.

Excluzand taxele, castigurile au fost de 73 centi/actiune, fata de nivelul mediu estimat de analisti, de 71 centi/actiune, potrivit unui sondaj Reuters. Veniturile au crescut cu 6%, la 5,75 miliarde dolari. In medie, analistii estimau o crestere la 5,68 miliarde dolari, potrivit acelorasi estimari.

McDonald's se concentreaza pe valoare, ceea ce a protejat compania de dificultatile ce au afectat multe alte restaurante, in contextul in care in Statele Unite preturile locuintelor scad, in timp ce alimentele si combustibilul se scumpesc. Extinderea companiei la nivel international a permis ca aceasta sa evite impactul incetinirii economiei americane.

Actiunile McDonald's s-au apreciat cu aproape 26% fata de anul trecut, in contextul in care, in aceasta perioada indicele Dow Jones din Statele Unite pentru restaurante si baruri (DJUSRU) a scazut cu 4%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri