Compania care produce bauturile carbogazoase Pepsi Cola, gustarile Frito Lay si faina de ovaz Quaker a anuntat ca a inregistrat un profit net de 1,26 miliarde dolari (77 centi/actiune) in al patrulea trimestru - care s-a incheiat pe 29 decembrie 2007, fata de 1,83 miliarde dolari (1,09 dolari/actiune) in aceeasi perioada a anului anterior.

Excluzand cheltuielile de restructurare si taxele, compania a castigat 80 centi/actiune, atingand nivelul mediu estimat de analistii chestionati de Reuters.

Veniturile nete au urcat in al patrulea trimestru la 12,35 miliarde dolari, fata de 10,57 miliarde dolari in acceasi perioada a anului trecut.

Citeste si:

Pepsi a mai anuntat ca se asteapta ca performanta din 2008 sa respecte tintele pe termen lung. Astfel, compania estimeaza ca ritmul de crestere a volumului vanzarilor va spori de la 3% la 5%, venitul net se va majora si castigurile vor depasi 3,72 dolari/actiune.

Luna trecuta, Pepsi Bottling Group Inc, cea mai mare companie de imbuteliere a bauturilor Pepsi, a anuntat o stagnare a vanzarilor in Statele Unite si scaderea vanzarilor de bauturi racoritoare.

Un analist a declarat pentru Reuters ca aceste rezultate ar putea fi cauzate de slabirea economiei si nu de probleme pe termen scurt, cum ar fi vremea.