Administratorul american de fonduri de investii John Paulson a castigat cel putin 3 miliarde de dolari din comisioane in 2007, mizand pe criza creditelor cu risc ridicat, potrivit publicatiei Trader Monthly, care a intocmit clasamentul anual al celor mai bine platiti administratori, scrie AFP, citat de NewsIn.
Potrivit publicatiei, Paulson avea la inceputul lui 2007 un portofoliul de active sub gestiune de 7 miliarde de dolari, care pana la finalul anului a ajuns la 28 miliarde dolari, din care aproximativ 3 miliarde dolari i-au revenit lui si echipelor sale sub forma de comisioane.

Simtind inca din 2006 ca o criza imobiliara se anunta in Statele Unite, Paulson a pariat pe prabusirea produselor financiare legate de creditele imobiliare cu risc ridicat folosind instrumente financiare complexe prin intermediul celor 12 fonduri administrate de firma sa.

Cele mai performante fonduri ale lui Paulson si-au marit activele de sapte ori intr-un.

Fostul presedinte al Federal Reserve, Alan Greenspan, s-a alaturat in ianuarie societatii de investitii condusa de Paulson, Paulson & Co, in calitate de consilier.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri