Producatorul iaurtului Actimel si al apei imbuteliate Evian a anuntat ca vanzarile au urcat la 3,76 miliarde euro. Compania a inregistrat o crestere puternica a vanzarilor in cadrul diviziei de produse alimentare pentru copii, sustinut de preluarea producatorului Numico anul trecut.

Danone a reafirmat tintele de crestere a vanzarilor in 2008 la 8-10% si a estimat ca actiunile se vor aprecia cu cel putin 15%.

"Pe baza performantelor de ansamblu inregistrate de grup in primele luni ale anului, suntem increzatori in atingerea tintelor pentru 2008 atat in termeni de crestere cat si de profitabilitate", a declarat presedintele si directorul executiv al Danone, Franck Riboud.

Citeste si:

Danone este printre primele zece companii alimentare din lume si cel mai mare producator de lactate si apa imbuteliata.

In februarie, Danone a urcat tintele financiare pentru 2008, dupa ce a anuntat ca profitul net din 2007 s-a triplat, multumita unui castig de 3,1 miliarde euro in urma vanzarii afacerii cu biscuiti.

In martie, concurenta Nestle s-a aratat, de asemenea, increzatoare in perspective. Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, a spus ca estimeaza pentru 2008 o crestere a profitului similara celei de anul trecut.