Grupul alimentar francez Danone a anuntat ieri ca vanzarile din primul trimestru au crescut cu 18,7% si a reafirmat tintele de vanzari si de crestere a profiturilor pentru 2008, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Producatorul iaurtului Actimel si al apei imbuteliate Evian a anuntat ca vanzarile au urcat la 3,76 miliarde euro. Compania a inregistrat o crestere puternica a vanzarilor in cadrul diviziei de produse alimentare pentru copii, sustinut de preluarea producatorului Numico anul trecut.

Danone a reafirmat tintele de crestere a vanzarilor in 2008 la 8-10% si a estimat ca actiunile se vor aprecia cu cel putin 15%.

"Pe baza performantelor de ansamblu inregistrate de grup in primele luni ale anului, suntem increzatori in atingerea tintelor pentru 2008 atat in termeni de crestere cat si de profitabilitate", a declarat presedintele si directorul executiv al Danone, Franck Riboud.

Danone este printre primele zece companii alimentare din lume si cel mai mare producator de lactate si apa imbuteliata.

In februarie, Danone a urcat tintele financiare pentru 2008, dupa ce a anuntat ca profitul net din 2007 s-a triplat, multumita unui castig de 3,1 miliarde euro in urma vanzarii afacerii cu biscuiti.

In martie, concurenta Nestle s-a aratat, de asemenea, increzatoare in perspective. Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, a spus ca estimeaza pentru 2008 o crestere a profitului similara celei de anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri