Auchan va investi 600 mil. euro pentru extinderea in Portugalia

Filiala portugheza a retailerului francez Auchan, cu activitati si pe piata din Romania, si-a planificat investitii de circa 600 milioane de euro pentru extinderea lantului de magazine Pao de Acucar si Jumbo in urmatorii trei ani.

Potrivit reprezentantilor companiei, Auchan a castigat proiectul pentru noile hipermarketuri Jumbo in Braga si Guimaraes (in zona de nord a Portugaliei) si pentru Amadora si Seixal (suburbii ale capitalei, Lisabona). In conditiile in care toate cererile de extindere vor fi aprobate, grupul va detine 35 de magazine Jumbo si Pao de Acucar pana in 2010.

Auchan a introdus de asemenea practici inovatoare de ocupare a fortei de munca, inclusiv participarea la profit a intreg personalului angajat.

In Romania, Auchan va deschide doua hipermarketuri anul acesta (din care unul in Bucuresti) si alte opt in 2009, investitiile totale necesare depasind 300 milioane euro, potrivit directorului general al companiei, Regis Mougel. Acesta a adaugat ca pana in 2011-2012 piata romaneasca de retail va ajunge la maturitate, iar numarul total de hipermarketuri va ajunge la 120-140 de unitati.

In prezent, Auchan Romania opereaza cinci magazine cu o suprafata comerciala de 46.500 metri patrati, investitiile totale realizate de companie de la intrarea pe piata locala ridicandu-se la circa 300 milioane euro.

Auchan a deschis primul sau magazin in Romania, in noiembrie 2006, in cartierul bucurestean Titan, dupa o investitie de 40 milioane euro. Grupul Auchan este unul dintre cele mai importante lanturi comerciale, locul zece in lume, si detine peste 380 hipermarketuri in 11 tari din lume, peste 700 de supermarketuri, peste 300 centre comerciale Immochan si Banca Accord. La nivel mondial, Auchan are circa 175.000 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri