Banca centrala a Ungariei a mentinut dobanda de politica monetara la 8,5%, decizie ce i-a surprins pe jucatorii de pe piete, in conditiile in care analistii estimau o majorare cu 0,25% a dobanzii cheie, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.
Moneda ungara s-a depreciat pana la un nivel de 240 forinti/euro, inspre limita superioara a fostului culoar de tranzactionare, dupa un raport de 238,40 forinti/euro, inainte de anuntul de politica monetara.

Banca centrala a Ungariei majorase dobanda de politica monetara cu 100 de puncte de baza in trei sedinte anterioare de politica monetara, cu scopul de a tempera inflatia, care se accentuase in mai pana la 7%.

Economistii considerasera ca majorarea preturilor va determina o noua crestere a dobanzii cheie.

Forintul se apreciase cu aproape 2,5% de la sedinta de politica monetara de luna trecuta a bancii centrale a Ungariei si depasise un prag de 240,01 forinti/euro, ce reprezenta limita superioara a fostului culoar de tranzactionare a monedei ungare fata de euro, abandonat in februarie. Aprecierea forintului a contribuit la temperarea inflatiei importate.

"Inainte de toate, aprecierea forintului a avut un rol important", a declarat Gillian Edgeworth, economist Deutsche Bank.

"Apoi, se poate ca banca centrala a Ungariei sa adopte o atitudine de expectativa, ca sa evalueze ce impact au asupra inflatiei majorarile de pana in prezent ale dobanzii cheie", a adaugat Edgeworth.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri