Exxon Mobil a raportat o crestere cu 14% a profitului net in al doilea trimestru

Exxon Mobil a anuntat ca scumpirea petrolului a determinat un avans cu 14% al profitului din trimestrul al doilea, ceea ce marcheaza o depasire a propriului record inregistrat anterior, aceasta fiind firma cu cel mai mare profit din Statele Unite, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Profitul net al Exxon Mobil a urcat pana la 11,68 miliarde dolari, respectiv 2,22 dolari/actiune in trimestrul al doilea, comparativ cu 10,26 miliarde dolari, respectiv 1,83 dolari/actiune, in perioada echivalenta de anul trecut.

Exxon produce atat petrol, cat si produse petroliere rafinate, segment de activitate ce a generat castiguri mici in trimestrul al doilea.

Pretul mediu al petrolului tranzactionat pe piata americana a fost de 125 dolari/baril in trimestrul al doilea, aproape dublu comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut. Pretul benzinei a crescut cu doar 25% in perioada analizata, ceea ce a determinat o marja scazuta de profit pentru produsul petrolier rafinat.

Cotatia titlurilor Exxon Mobil a scazut cu aproape 10% de la inceputul anului pana in prezent, comparativ cu evolutia indicelui petrolier al bursei Chicago Board Options, care a scazut cu aproape 5,2% in perioada analizata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câini antrenați pentru a depista persoanele cu COVID-19
Setari Cookie-uri