Grupul medical elen Hygeia a anuntat ca va achizitiona 50% din actiunile lantului turcesc de spitale Safak, pentru 48 milioane dolari (32,5 milioane euro), ca parte a strategiei sale de dezvoltare, informeaza Reuters.
Oficialii Hygeia au anuntat ca detaliile referitoare la incheierea tranzactiei urmeaza sa fie aprobate de consiliul concurentei din Turcia. In urma contractului, Hygeria va avea un numar majoritar de reprezentanti in comitetul de conducere al Safak.

Grupul elen va cumpara, de asemenea, 50% dintr-un teren din Istanbul detinut de Safak, pentru 5 milioane dolari, unde urmeaza sa fie construit un nou spital modern.

Grupul Safak detine patru spitale in Istanbul - JF Kennedy, Avrupa, Istanbul si Goztepe - ce au in total 470 paturi. Anul trecut, peste 240.000 de pacienti au fost tratati in aceste spitale. Grupul turc a inregistrat venituri de 64 milioane dolari, in 2007.

Valoarea de piata actuala a companiei Hygeia este de 356 milioane euro, iar pachetul majoritar de actiuni este detinut de Marfin Investment Group (MIG).

In februarie, grupul Hygeia (a carei traducere din limba elena inseamna "sanatate") a preluat maternitatea Evangelismos din Cipru, pentru 7,58 milioane euro, anunta NewsIn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri