Acordul dat de actionariat, alcatuit din opt banci cooperative regionale, permite RZB sa obtina fonduri sub forma de capital participativ, in mod similar cu infuzia de capital obtinuta de grupul bancar Erste luna trecuta.
Consiliul de supraveghere RZB trebuie sa inceapa acum discutiile cu guvernul. Teoretic, Raiffeisen ar putea decide sa obtina capital din alte surse sau sa renunte la infuzia de capital, anunta NewsIn.

RZB furnizeaza peste jumatate din fonduri in cadrul Raiffeisen International, cel de-al doilea creditor din zona emergenta a Europei, ce detine subsidiare in multe state din regiune, inclusiv Romania.

Raiffeisen International nu poate primi ajutor in cadrul pachetului de stabilitate bancara de 100 miliarde euro, realizat de guvernul austriac, pentru ca nu are licenta bancara eliberata de autoritatile austriece.

Erste Bank a incheiat un acord cu guvernul austriac pentru o infuzie de capital in valoare de 2,7 miliarde dolari, afacere ce nu este inca finalizata si care a intrat in atentia Comisiei Europene, care analizeaza daca nu este prea avantajoasa pentru banca.