Statul rus va injecta inca 300 miliarde ruble (8,4 miliarde euro) in economie, ca sa sprijine mai ales sectorul bancar si companiile afectate de criza financiara, a anuntat ministrul finantelor, Aleksei Kudrin, citat de AFP.

Guvernul vrea, astfel, sa sustina creditarea bancara a firmelor si sa vina in ajutorul companiilor afectate de criza, in timp de fondurile publice vor fi folosite, de asemenea, pentru achizitia de credite ipotecare la banci, a declarat Kudrin (foto), citat de Interfax si preluat de AFP.

"Efectele tuturor acestor masuri vor fi resimtite de acum pana la sfrasitul anului si la inceputul lui 2009", a adaugat Kudrin, potrivit RIA Novosti, la sfarsitul unei reuniuni a unor inalti oficiali guvernamentali de la resedinta de la tara a presedintelui rus, Dmitri Medvedev, la periferia Moscovei.

Rusia a injectat deja in sectorul bancar lichiditati de peste 150 miliarde euro in ultimele doua luni, ca sa diminueze presiunea generata de criza asupra creditarii.

Medvedev, pe de alta parte, a estimat ca deflatia - situatia in care preturile scad in paralel cu cererea - devine un risc important pentru unele tari, dar in cazul Rusiei ar putea prezenta oportunitati.

"In contextul crizei financiare mondiale, tarile nu se tem de inflatie, ci de deflatie, ale carei consecinte sunt la fel de grave pentru economiile dezvoltate", a declarat seful Federatiei Ruse, potrivit canalelor rusesti de televiziune.

"Vom putea incerca sa obtinem o serie de avantaje de pe urma situatiei economice actuale", a adaugat Medvedev, care a sugerat guvernului sa profite de scaderea anticipata a preturilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Statele Unite, epicentrul pandemiei de COVID-19, cu peste 100.000 de cazuri
Setari Cookie-uri