Productia industriala din Rusia a scazut puternic in noiembrie, accentuand temerile ca tara va intra in recesiune sub impactul crizei financiare mondiale, relateaza AFP.
Indicele ce masoara productia industriala din Rusia a scazut in noiembrie cu 8,7% fata de aceeasi luna a anului trecut si cu 10,8% fata de luna precedenta, a anuntat marti serviciul national de statistica Rosstat.

Aceasta este prima scadere inregistrata de indicatorul macroeconomic dupa 1999, potrivit Interfax.

Datele negative vin in contextul in care unii economisti estimeaza ca tara este pe punctul de a intra in recesiune.
In primele 11 luni ale anului, indicele productiei industriale a inregistrat o crestere de 3,7% in comparatie cu perioada similara din 2007, potrivit Rostat.

Ministrul adjunct al Dezvoltarii economice, Andrei Klepaci, a declarat saptamana trecuta ca ritmul de crestere a productiei industriale va fi in acest an de 1,9%.

Potrivit calculelor cotidianului Kommersant, cifra ar corespunde unei scaderi a indicatorului cu 19% in luna decembrie.

Cele mai afectate sectoare industriale au fost in noiembrie metalurgia, sectorul chimic si al materialelor de constructii.

Productia de ciment a scazut in noiembrie cu peste 30% fata de luna anterioara, in timp ce productia de minereu de fier a coborat cu 46%. Productia de petrol, principala industrie a tarii, a scazut cu 4%, iar cea de carbune cu 5,6%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri