FedEx ingheata angajarile si reduce salariul directorului executiv

FedEx Corp, a doua companie de livrari din SUA, a afisat un profit net in crestere cu 3% pentru trimestrul fiscal incheiat in 30 noiembrie, insa a blocat angajarile si a redus salariul directorului executiv, pe fondul celor mai grave conditii economice din existenta firmei.

Livrarile companiei de pe piata din Statele Unite au scazut cu 8% in ultimul trimestru fiscal, pe fondul inrautatirii situatiei economice.

Profitul net al FedEx a urcat usor in trimestrul terminat in 30 noiembrie, la 493 milioane dolari, adica 1,58 dolari/actiune, de la 479 milioane dolari, sau 1,54 dolari/actiune in perioada echivalenta din 2007, a anuntat compania cu sediul in Tennessee.

Veniturile FedEx au crescut cu 1%, la 9,54 miliarde dolari, anunta Bloomberg, citat de NewsIn.

Directorul executiv Fred Smith va primi o leafa cu 20% mai mica, in timp ce directorii din top management vor avea salariile micsorate cu 10%. Ceilalti angajati din SUA vor primi salarii mai mici cu 5%.

Livrarile aeriene s-au diminuat a 12-a luna consecutiv, dupa ce atat companiile, cat si consumatorii si-au redus cheltuielile, in contextul recesiunii.

"Performanta noastra financiara se confrunta din ce in ce mai mult cu unele dintre cele mai rele conditii economice din evolutia de 35 de ani a companiei", a afirmat Smith, in comunicatul citat de Bloomberg.

FedEx a reiterat tintele sale pentru castigurile din intregul an, cuprinse intre 3,50 si 4,75 dolari/actiune, dar reprezentantii companiei au precizat ca nu vor face estimari pentru evolutia din acest trimestru, din cauza "nesigurantei economice semnificative".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri